In 2004 ben ik mijn praktijk als kinder- en jeugdtherapeut begonnen. Dit werk heb ik al die jaren met veel plezier gedaan.

Ik ben er bij de aanpak van een hulpvraag rondom het kind altijd vanuit gegaan dat alles met alles samenhangt (kind, broertjes, zusjes, ouders, familie, school en omgeving). Op deze manier heb ik ook altijd gewerkt.

Echter steeds vaker merkte ik dat mijn aandacht meer uitging naar de ouders. Hierdoor ben ik anders gaan kijken naar het uitgangspunt van mijn praktijk. Mijn uitgangspunt zijn de ouders. Bij de ouders wil ik nu beginnen.


Ik wil de ouders meer in hun kracht zetten zodat ze zelf aan de slag kunnen en we op deze manier zolang mogelijk, of zelfs helemaal, het kind uit de hulpvraag kunnen houden. Hiervoor is het belangrijk dat de ouder in zijn kracht komt en de onderlinge relatie van de ouders versterkt. Want als het goed gaat met de ouders, kunnen zij ook beter kijken naar en zorgen voor hun kinderen.

Als moeder van drie dochters, die inmiddels volwassen zijn, weet ik hoe belangrijk het is om te luisteren naar je kind, te luisteren naar elkaar als ouders en te luisteren naar elkaar in het gezin. Dit luisteren is niet vanzelfsprekend en verdient aandacht. Mijn wens is dan ook, mede met deze ervaring, jullie te kunnen ondersteunen bij het grootbrengen van jullie gezin.

Hierbij wil ik aandacht geven aan vragen rondom opvoeding, ouderschap, ouderschap en relatie, ouderschap en werk, relatie en werk, enz. Kortom, hoe houden ouders in deze tijd alle ballen in de lucht en hoe groeien we als ouders niet uit elkaar? Het groot brengen van kinderen vergt immers veel energie en eist de nodige aandacht. De mentale fitheid van de ouders is hierbij essentieel.